Sjamanistische geneeswijzen
voor mens en dier

Sjamanistische geneeswijzen

Horse Medicine

In het sjamanisme betekent het woord Medicine/medicijn, kennis.

Tijdens een reis in Zuid-Frankrijk vond ik in de modder een oud hoefijzer. Ik had net een tijdje bij drie paarden gezeten en gevraagd of zij me misschien verder konden helpen met de taken die ik als Shaman en healer zou kunnen vervullen. Dat ik de schakel, het doorgeefluik ben om zowel dier als mens te helpen bij genezing en bij beslissingen op hun levenspad door middel van sjamaanse rituelen en healingen is me duidelijk, maar er is meer.
De paarden zijn niet voor niets weer in mijn leven gekomen en behalve samen veel plezier maken, vervullen ze een andere rol. Ze hebben me enkele jaren geleden door een moeilijk proces geholpen en getoond een andere richting uit te gaan kijken. Ze hebben me geleerd bewust te zijn van mijn heilige ruimte en bij mezelf te blijven.
Het was me duidelijk dat het de paarden zijn die de leraren en healers zijn en dat het mijn taak is om zoveel mogelijk mensen hiervan op de hoogte te stellen en er kennis mee te laten maken.

hm De workshop ‘HORSE ENERGY’ is een contact tussen mens en paard op emotioneel en zielsniveau. Bedoeld voor mensen die op een puur natuurlijke manier willen groeien, bewust willen worden van hun valkuilen in het leven of op een kruispunt staan in hun leven en een nieuwe stap willen maken. Het betekent dat je tijdens de 2 dagen leert je ego, je bewuste en daarmee ook alle rationele gedachten op één laag pitje te zetten om vanuit soul en spirit contact te hebben met het paard en de diepere lagen in jezelf. Een paard denkt niet na over zijn uiterlijk, hoe hij zich vandaag voelt en is al helemaal niet bezig met zaken als maatschappelijke positie, toekomst, e.d. Oordelen of beoordelen kennen ze al helemaal niet. Gevoeligheid, eerlijkheid en openheid, niet meer en niet minder! En alles in het NU, is hetgeen wat telt.

De onderwerpen, wie ben ik (je authentieke zelf), waarom doe ik zo en waar zitten mijn valkuilen komen tijdens deze dagen sterk onder de aandacht. Behalve dat zal het niet alleen de bewustwording (mind) zijn, maar juist de transformatie van problemen, trauma’s etc in soul en spirit. Door middel van sjamaanse technieken zal er tevens een opening in je ontstaan waardoor je perceptie verruimd en daardoor o.a. je intuïtie, creativiteit, gevoeligheid, openheid en innerlijke kracht. Deze eendags workshop is van 11 tot 17.00 uur. Aantal deelnemers : 3 – 6 Eerstvolgende workshop zal in september 2017 zijn.

Mijn collega's

Elke keer als ik bij onze paarden Pan, Callisto en Sirius ben, besef ik hoe deze wijze dieren emoties en gevoelens spiegelen. Ze zijn mijn raadgevers en healers en helpen mijn cliënt met de zoektocht naar het authentieke zelf.

Sirius

Sirius is de leider van de kudde en zijn naam is de naam van de op één na helderste ster van de hemel. Sirius is een Haflinger en is 13 jaar. In de griekse mythologie doodt Artemis (na misleid te zijn door haar broer Apollo) per ongeluk haar geliefde, Orion. Hierdoor was ze zo bedroefd dat ze hem als een sterrenbeeld aan de hemel zette, met zijn trouwe hond Sirius naast zich, zodat ze hem kon blijven zien. Sirius zie je dan ook niet over t hoofd, niet omdat hij groot is, maar om zijn stralende aantrekkingskracht.

Sirius laat je zien waar de zon schijnt en voelen hoe je trouw aan je zelf blijft.

beautiful horse

Callisto is een kwpn/Fries en is 12 jaar. Haar naam betekent allermooiste. Het mythologische verhaal over Callisto is dat zij haar maagdelijkheid verloor aan Zeus, die zich had vermomd als Artemis en haar toen verkrachtte. Hierdoor raakte ze zwanger en werd toen door Artemis weggestuurd. Nadat haar kind was geboren en Hera achter het zoveelste bedrog van Zeus kwam, toverde ze Callisto om in een berin. Toen haar zoon Arcas de beer wilde doden kreeg Artemis medelijden met Callisto en kreeg zij, samen met Arcas een plaats tussen de sterren als de grote en kleine beer.

Callisto laat je op een vrouwelijke manier zien wat er onbewust speelt.

Pan

Pan is een welsh/tinker en is 13 jaar. Zijn naam heeft hij niet voor niets. Volgens de griekse mythologie is Pan de god van het woud en patroon van de herders en hun kudden. Verder is hij de god van het vee en het dierlijk instinct. Als god van het woud, zorgde Pan voor veel mysterieuze geluiden die herders en hun kuddes vervulden met angst. Hetzelfde gold voor mensen op afgelegen plekken. Dit is dan ook de verklaring van het woord paniek.

Pan kan dingen in je los maken waar je van schrikt.


Voor informatie over deze boeiende workshop, graag even bellen of mailen of schrijf je in via de website van Crow Society The Shamanic Way. www.crowsociety.com

"Am proud of who you are." Sun Crow

Telefoon: 076-5151574
Mobiel: 06 49821710
Email: info@praktijkcheiron.nl

© www.mijn-eigen-website.nl (design)